zaterdag 5 november 2011

Aaaah, proefwerkweek!

Voor vele leerlingen geldt dat het de komende dagen flink blokken is, of te wel de proefwerkweek komt eraan. Volgende week en nog twee dagen van de week daarna is het voor mij proefwerkweek. Ik heb twee schoolexames, twee mondelingen, twee luistertoetsen en nog wat andere toetsen. 

Hoe kom je deze dagen door? Wat tips:
- plan het, zorg niet dat je de avond van te voren begint met leren en je dus tot 12 uur door moet leren voordat je al je stof kent. Zorg dat je op tijd begint en maak het niet te laat.
- leer in bed (beetje tegenstrijdig met de vorige tip), bij mij helpt dit best goed, zo kan ik me goed concentreren en raak ik niet afgeleid door m'n laptop waar ik dan algauw geneigd ben om alle beautyblogs af te gaan, of er een te schrijven (zoals nu). Ga iets eerder naar bed en lees dan je samenvattingen nog door. Uit onderzoek is ook gebleken dat je het zo ook beter onthoud als je net voordat je gaat slapen iets leert, of zoals eigenlijk doe herhaalt. 
- verwaarloos jezelf niet, leren met een lege maag lukt niet, en af en toe een snoepje is ook wel fijn om de pijn van het leren te verzachten.
- doe naast het leren ook nog standaard iets leuks, kijk gtst, ga je favo beautyblogs af. Ook al heb je het nog zo druk, even ontspannen is ook belangrijk.
- doe een maskertje op, sluit je ogen, doe vogeltjes muziek op en de komende 15 minuten is het relaxen!

2 opmerkingen: