dinsdag 29 maart 2011

Soft Touche Mousse van Essence

Het is geen foudation het is geen poeder, het is mousse. En ik ben er dol op. Foudation vind ik te zwaar en je huid kan dan amper "ademen". Poeder vind ik ook al gauw er nep uit zien. Mousse daarentegen oogt juist heel natuurlijk vind ik. Het is heel luchtig en het voelt zacht aan. Ook maakt je huid matt, dus perfect voor de vette of gemengde huid.
Je hebt van verschillende merken deze mousse, zoals Dream Matt Mousse van Maybelinne. Echter is deze vrij duur. De budget variant is deze van essence. Hij is er in drie kleuren. Een paar jaar geleden kocht ik 01 matt sand en 02 matt beige. Deze kleuren zijn beide niet meer te koop. Wel 04matt ivory die ik laatst had gekocht (zie shoplog). Mijn oude mousses waren wat korrelig geworden omdat deze uitgedroogd waren wegens het- deksel-er-niet-op-doen-vanwege-haast. Mijn nieuwe is in perfecte staat en dat wil ik graag zo houden :)
Nu toon ik eerst mijn ouden.

Dit was matt beige. Dit is niet mijn huidskleur, maar in de zomer kleurt deze wel goed. Ook is het fijn als je een extra kleur hebt om te mengen. Deze is dus ook uitgedroogd en er zitten barsten in. Je kan hem nog wel gebruiken alleen de structuur is dan wat dikker. Hij dekt dan wel iets beter en glijd minder snel van je huid af, als je een wat vettere huid hebt.
Deze was dus bijna op, Ik had allang de bodem bereikt maar in de zijkanten waar je niet goed bij kan met je vingers zat nog heel veel mousse, dat heb ik eruit gehaald en in het midden gedaan. Deze kleur was voor mij ideaal maar is niet meer te koop helaas. 
Hier zie je goed die randen die ik heb uitgehold. Echt een raar potje als je het mij vraagt!

En dan nu mijn nieuw matt ivory. Deze is aan de lichte kant voor mij, maar kan er mee door.
En dan nu de swatches:
Nummertje 1 is matt ivory, 2 is matt beige en 3 is matt sand, geloof ik. 

Hij dekt redelijk. Maar je huid wordt er wel matt en egaler door. Het blijft niet de hele dag op je huid zitten, maar over het algemeen ben ik er zeer te spreken over. Ik koop hem niet voor niets voor de 3e keer! 
Dit is echt een aanrader als je een gemengde of vete huid hebt en je wat matter wil zijn. Hij maakt je huid ook egaler, maar dekt niet perfect. 

Hebben jullie ook van dit soort mousse? Van welk merk? En ben je er tevreden over?


4 opmerkingen:

 1. Heb zelf Matt Ivory, wat te donker voor mij heb ik het idee, even m'n gezicht bij laten kleuren dus maar, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen mousse.. ik kan er echt niet mee omgaan, kan je een keer in een filmpje laten zien hoe je die gebruikt????

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw ziet er goed uit! Ik heb hetzelfde probleem dat ik foundations te zwaar vind, misschien dat ik eens ga kijken voor een mousse!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog nooit zo'n mousse geprobeerd, maar ze lijken me wel fijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen