vrijdag 25 maart 2011

Dagje veluwe

Normaal post ik niet echt foto's van uitjes of zo, maar dit keer wel. Ik ben namelijk afgelopen dinsdag naar de Veluwe geweest en het kröller möller museum voor het vak tekenen. We gingen eerst het museum in waar ik schilderijen heb gezien van Picasso, Monet, Modriaan en een heleboel Van Gogh's. Dat zal menig meisje niet veel interesseren dus wijd ik daar niet te veel over uit :P. Daarna hebben we zo'n gratis fietsje gepakt en zijn we de Veluwe op gefietst. We kregen namelijk de opdracht om een landschap na te maken. Van te voren had ik al aquarel verf en oost-ndische inkt verzameld. Bij aankomst bleek het nog best moeilijk te zijn om te aquarellen, omdat je maar 12 kleuren hebt die je alleen lichter kunt maken. Uiteindelijk heb ik toch nog wat weten te maken. Het was nog wel even hectiek toen we om half vier bij de bus moesten zijn, en we om half vier nog op de Veluwe waren, omdat iemand z'n schilderij nog niet af was, grrrr. Dus een kwartier later kwamen we aan in de fietsenstalling en zagen we de bus maar niet. Ik kreeg nog een sms dat ik nu naar de bus moest komen. O jee, dacht ik nog, dalijk missen we de bus nog (rampscenario!) Finally hadden  we de andere klasgenootjes gevonden, en bleek de bus er nog niet te zijn. Voor niets had ik dus een hartverzakking :p. De dag was echt zeer geslaagd mede door het heerlijke weer. Wat is de lente toch heerlijk. Vergeet vooral niet de klok een uur eerder te zetten (of later, i dunno?). 
Maar ja genoeg tekst. Nu nog wat fotootjes:
Nou dit was dus mijn (ahum) kunstwerk. Beetje mislukt maar goed.
Dit was dus het landschap dat ik had na geschilderd, zoek de overeenkomsten.
Op de voorgrond zie je plek waar ik zat te schilderen. Beetje zanderig. Mijn kwasten zaten onder het zand, en mijn tekeningen waaiden weg, maar voor de rest een uitstekende plek :). De boom  in het midden was de plek waar de fietsen tegen aan stonden. Dit was tevens een prima klimboom. 
een zielig boompje
Voor de liefhebbers ;) Niemand vind dit waarschijnlijk interessant. Maar deze komt je wellicht bekent voor. Een zelfportret van Vincent van Gogh.

Ik vond het een heel leuk en gezellig dagje.  Zijn jullie ook wel een sop de Veluwe geweest of het kroller moller museum?
1 opmerking: