maandag 22 april 2013

3D eyeshadow van Essence


Essence's oogschaduws zijn goedkoop en zo is de kwaliteit ook meestal. Maar is dat ook bij de nieuwe 3D eyeshadows het geval? Ik kocht drie kleurtjes, of eigenlijk zes, want elke doosje bevat twee kleurtjes!

De doosjes zien er vrolijk uit met hun bolle deksels. Dat maakt het meteen ook wat onpraktisch; je kunt ze niet stapelen en nemen meer ruimte in beslag dan de platte variant. Echter ziet het doosje er niet cheap uit maar juist lux. Het reliëf in de oogschaduw vind ik een leuke toevoeging en verdwijnt ook niet na een paar keer gebruiken, plus één :).

Elk doosje bevat 2.8 gram oogschaduw wat iets meer is dan de reguliere oogschaduwdoosjes van Catrice. Op de achterkant staat ook dat ze long-lasting zijn en ze ook nat te gebruiken zijn voor een intenser effect.Ik heb drie van de negen kleuren:

06 irresistible mermaid kiss, twee mooie zeegroene kleuren. Het onderlinge kleurverschil is niet heel groot, dat vind ik wel jammer. Zeker op je ogen zie je nauwelijks verschil tussen beide kleuren. De kleuren zijn een shimmery, net als de andere oogschaduws overigens.

02 irresistible purr-ple, twee mooie paarse kleuren die beide een shimmery/metallic finish hebben. De lichtste paarse kleur zou je op het bewegendooglid kunnen aanbrengen en de donkerdere kleur in de crease. De lichte kleur is ook mooi als highlighter in de binnenste ooghoek. Wederom een mooie aparte kleur, maar net als de zeegroene kleur is ie niet heel erg draagbaar.

09 irresistible chocolates, de meest draagbare kleur wat mij betreft. De lichtste kleur is mooi voor op het bewegendooglid en de donkerdere kleur voor in de crease. Perfect voor een dagelijkse look.

De swatches uiteraard! Ze zijn erg gepigmenteerd, blenden goed en hebben weinig fall-out. De kwaliteit vind ik voor essence begrippen erg goed.

De kleuren die ik kocht zaten in een make-up pakket die ik onlangs kocht.

Ik maakte een snelle look met irresistible chocalates. De kleur valt wat grijziger uit dan op het doosje. Ik heb mijn eyeliner inderdaad niet zo mooi gezet, haha.

Je hebt in totaal negen kleuren. Ik vind de linker van de middelste rij en de middelste van de onderste rij ook erg mooi. Deze heb ik snel in de winkel even kunnen swatchen, en o wat zijn ze prachtig. Vooral de highlighters.

De oogschaduwdoosjes kosten €2.89 per stuk, wat aan de duurdere kant is voor Essence maar een koopje voor zulke mooi oogschaduws!


1 opmerking:

  1. Oeh die bruine is echt heel mooi, die zou ik ook nog wel willen proberen, liefsx
    PS; doe je mee met mijn winactie?

    BeantwoordenVerwijderen