vrijdag 22 maart 2013

Bed opmaken als een Baas


Niemand hoef ik uit te leggen dat bedden in hotels altijd prachtig zijn opgemaakt. Niet alleen in hotels hoeven we te genieten van zo'n prachtig bedje, ook thuis kun je prima je eigen masterbed creëren. Met behulp van een paar kussens kun je al een royaal bedje maken. Mijn bed toverde ik om in dat van een hotel. Hier wat tips,trics en voorbeelden!

1. De simpele-maar-o-zo-luxe-manier: Kies twee iets grotere kussens dan je hoofdkussen in een tint die ook in je dekbedhoes zit. Zet ze rechtop in je bed met je hoofdkussen er tussen in. Om het af te maken kun je nog een cillindervormig kussen ervoor leggen en eventueel een knuffeltje of geurzakje.

2. De mijn-bed-lijkt-groter-dan-dat-ie-is-manier: Zet de de twee iets grotere kussen naast elkaar rechtop op het hoofdeinde. Zet je hoofdkussen ervoor in het midden. Leg eventueel een cillindervormig kussen, die matcht met je dekbedhoes,ervoor. Je bed lijkt nu optisch iets breder.

3. De Amerikaanse-tiener-slaapkamer-manier: Zet de twee grootste kussen een beetje schuin doch rechtop bij het hoofdeinde. Leg het hoofdkussen in het midden. Vervolgens leg je twee kleinere kussens er met een kleine ruimte er tussen er weer voor. Een lief knuffeltje erbij volstaat.

4. De kijk-mij-nou-een-tweepersoonsbed-hebben-manier: Zet de twee grote kussens rechtop naast elkaar. De twee kleinere kussentjes ervoor en het cillindervormig kussen er in het midden voor. Resultaat: je bed lijkt nog breder!

5. De vijfsterrenhotel-look-a-like-manier: Het begint er steeds meer op te lijken. Twee grote kussens op het hoofdeinde, de twee kleinere er voor. Hoofdkussen er voor en tot slot het langwerpige kussen weer.

6. De hartjes-manier: De kleur van de hartjes matcht niet helemaal, maar het idee is duidelijk. Een variatie op de vorige.

Dit waren globaal de zes manieren die ik gemaakt heb, met bovenstaande als mijn favoriet.
Om een simpele manier je bed als dat van een hotel te laten lijken heb je nodig:
- een hoofdkussen en dekbed (maar dat spreekt voor zich)
- twee grotere kussens die enigszins passen bij je dekbed
- twee kleinere kussentjes die ook op een of andere manier matchen bij je dekbed
- een cillindervormig kussen
- hartjesvormige kussens van groot naar klein
- een lief knuffeltje of geurzakje (optioneel)

Zelf vond ik deze kussens gewoon allemaal in huis, maar mocht je zelf geen andere kussens in huis hebben kun je wel goedkoop kussens scoren bij de Xenos en Kwantum. De hoezen heeft mijn moeder overigens zelf gemaakt die achteraf ook nog een beetje paste bij dit dekbed, haha.

Dan nu de tips om je bed nog net iets netter en chiquer te maken:

1. Vouw je pyjama mooi op en doe er eventueel een strikje omheen, een geurzakje of bloemetje bovenop.

2. Vouw een zwaan (of ander dier) van een handdoek.

Een zwaan maken is de , naar mijn weten, makkelijkste manier om iets te 'maken' van een handdoek.
Stap 1. Leg een handdoek neer er rol de zijkanten naar binnen toe. Zorg ze als een driehoek naar binnen rollen.
Stap 2. Maak de driehoek verder af, en zorg dat de bovenste punt strak ingerold is, dit wordt de snavel van het beesie.
Stap 3. Rol het helemaal naar binnen toe. Houdt de snavel scherp. Het lichaam moet wat dikker.
Stap 4. Draai het geheel om.
Stap 5. Vorm hem nu tot een zwaan, de punt moet de snavel worden.

3. Voeg wat echte hotelgoodies toe, deze krijg je altijd bij een overnachting in een hotel en kun je gewoon meenemen, anders worden ze weg gegooid. Heb je geen hotelzeepjes? Leg er dan een ander zeepje neer met eventueel een geurzakje.
4. Heb je ergens nog een mooie doek of sprei liggen? Leg deze dan nonchalant over je bed neer, maar recht en symmetrisch bij het voeteneine is ook mooi.
5. Je kunt natuurlijk ook gedroogde dan wel verse rozeblaadjes over je bed heen strooien.
6. Voeg vierkante kussentjes toe, en leg deze als een ruit neer. Keer eens wat anders.
7. Je kunt je dekbed helemaal glad en strak neerleggen met de kussens erbovenop, zoals op de foto's , maar je kunt natuurlijk ook een punt naar de zijkant omklappen. Vooral leuk als de andere kant van het dekbed een andere kleur/print heeft.
8. Je eigen bed kun je natuurlijk zo opmaken, maar je kunt ook als een verrassing het bed van je broer/zus of ouders mooi opmaken. Of als er logées zijn het net laten lijken alsof ze in een hotel slapen.

Ik moet zeggen dat ik mijn bed niet zo vaak als een hotelbed opmaak. Meestal een keer per week als ik toch bezig ben met alles verschonen. Maar het leuk opmaken van mijn bed blijf ik een leuke bezigheid vinden, zeker omdat het zo makkelijk gaat! Enkel een paar kussentjes maakt het geheel zoveel leuker.

Hoe maak jij je bed op?

1 opmerking: