dinsdag 28 februari 2012

Prime and Fine translucent loose powder - Catrice

Op veel verschillende blogs hoorde ik altijd dat MAC Prep + Prime Transparant Finish Powder een erg fijn poeder is dat geen kleur afgeeft waardoor je foundation anders uitkomt. Twintig euro voor een poeder vond ik toch iets te duur. Maar nu is er dupe uitgekomen van Catrice: Prime and Fine translucent loose powder. De naam lijkt er al op!
 Het potje oogt vrij chique, maar het is wel helemaal van plastic. Er zit 11 gram aan product in wat erg fijn is. De loose powder kost €5,49 wat voor Catrice begrippen nog aan de hoge kant is, maar voor dit poeder zeker goedkoop is!

Over de siftergaatjes zit een stickertje waardoor de poeder zich niet onderweg heeft verspreid over het hele bakje.
Met een tikje op de onderkant, of het potje (met deksel) op de kop houden, geeft al genoeg poeder voor je hele gezicht. Echt veel heb je niet nodig, waardoor dit product erg zuinig in gebruik is.
Hier heb ik mijn kabuki in het potje gesweeped. Het poeder wordt makkelijk opgenomen door de kwast. De kwast is een beetje wit, maar eenmaal op je gezicht geeft ie totaal geen kleur af. Door het poeder over mijn foundation te doen blijft mijn foundation stukke langer zitten. Daarbij geeft het een matterend effect. Zelf heb ik een vette huid waardoor het matterende effect na ruim een halve dag alweer verdwenen is. Ook is het poeder fijn als je een vette huid hebt en deze wilt matteren maar geen 'kleur' wil toevoegen. Verder geeft het geen cakey effect.


Ik ben erg tevreden over dit product: het  geeft geen kleur af, het matteer, een mooi potje, goedkoop!

3 opmerkingen:

 1. ik ben er erg benieuwd naar! miss dat ik hem morgen haal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze heb ik ook, ik vind hem echt fijn.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze lijkt me erg fijn, momenteel heb ik geen translucent powder!

  BeantwoordenVerwijderen