vrijdag 16 maart 2012

Marble nails: poging 2 en 3

Oeps, ik heb al een tijdje niet meer geblogd. Tijd voor een nieuw artikeltje. Dat ik een tijd niet geblogd heb wil nog niet zeggen  dat ik niets meer heb gedaan met beauty, misschien juist meer. Vorig jaar had ik al een keer marmeren nagels gemaakt, maar daar was ik uiteindelijk niet heel erg tevreden mee... tijd voor revanche!
Als eerste was ik begonnen met  4 kleurtjes: een donkerblauwe (die grijs uitviel), een lila paarse kleur van gosh, een paarse kleur van h&m (niet te zien), en een witte kleur (die halverwege opging).
 Hier zie je best veel luchtbelletjes waardoor het er een beetje rommelig uitziet. Tja, echt goed ben ik er nog niet in.
Oefening baart kunst. De week erna begon ik weer met het marmeren van mijn nagels. Alleen van de duim heb ik een scherpe foto gemaakt, dus laat ik alleen deze zien.

Ik denk dat marble nails bij de meeste wel bekent is, maar voor de leken onder ons: je pakt een bakje met water waarin je nagellak indruppelt, dat verspreid zich waarna je weer een drupje nagellak in doet maar dan van een andere kleur. Dit herhaal je. Vervolgens ga je met een satéprikkertje erdoor heen en maak je mooie vormpjes. Dan doe je je nagel er in. Voila!

Tips voor het maken van marble nails:
 • doe van te voren even research op youtube waarin honderden filmpjes te zien zijn. Je kunt zoeken onder de term  marble nails of marble water.
 •  leg een theedoek of een keukenpapiertje onder je bakje met water, voor het geval je gaat knoeien.
 •  plak vooraf je vingers met plakband af zodat alleen je nagel niet beplakt is. Dit is handig zodat je dan niet later alle nagellak van je vingers af kan halen.
 • werk snel, want voor je het weet is de nagellak opgedroogd en kan je er geen mooi vormpje meer mee maken. Draai je potjes dus tussendoor niet dicht, en zorg dat je nagellak niet half op is zodat het niet lang hoeft te duren voordat er een druppeltje van af valt.
 •  gebruik lakjes met een crème finish, dus zonder glitterje of glansje. Crème lakjes hebben namelijk meer pigment en zul je deze dus beter zien. Zelf beging ik de fout een paars lakje met een shimmer te gebruiken, die dus niet te zien is.
 • lak je nagels van tevoren met een lichte basiskleur, zo zie je de kleurtjes beter.
 •  leg alles van te voren klaar

Heb jij al een keer gemarbled?

2 opmerkingen:

 1. Dit ga ik vanavond ook met een vriendin van mij proberen. Ziet er leuk uit.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gedaan!! Lijkt me best lastig om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen