donderdag 23 februari 2012

Cake in a mug: maak een taart in 5 minuten!

Op deze site vond ik een recept om een cake te maken in 5 minuten en zonder oven, oftewel: een cake in a mug. Meteen moest ik het uitproberen en inmiddels heb ik al vele (4) variaties gemaakt.
Het basis recept is erg eenvoudig, het enige wat je nodig hebt is een magnetron(!), ei, suiker, bloem, olie, cacoa, chocopasta, melk en zout en een grote mok of schaaltje. Het volledige recept met foto's staat hier.
Je hebt in totaal, inclusief baktijd denk ik toch wel 10 minuutjes nodig om het tot een cakeje te schoppen. Je kunt hem uit de kom halen en op een leuk bordje doen. Slagroom of poedersuiker erop en klaar.
Maar toevallig hadden we marsepein in huis en ben ik daar mee aan de slag geweest.
Na een halfuurtje zat ook deze marsepein erop, je kunt dus net zo lang bezig zijn als je zelf wilt.

Je zou verwachten dat ie totaal niet lekker zou smaken omdat ie niet uit de oven komt. Maar hij was juist heel erg lekker, perfecte textuur, geweldige smaak. Niemand wilde geloven dat ie uit de magnetron kwam!

Ik heb nog een paar variaties gemaakt, maar die bleken minder lekker dan deze met marsepein.
Zo had ik de geheime ingrediënten cacao en chocopasta verruild voor vanillesuiker zodat ik een naturel cake kreeg, maar dat werd eerder een soort dikke pannenkoek.Verder had ik er nog een keer rozijnen door heen gedaan, en dat smaakte wel oké. Ook had ik er een keer stukjes chocola tussen gedaan en toen hij 'gebakken' was er nog abrikozenjam tussen gedaan met een flinke dot slagroom. Deze smaakte ook wel oké, maar dat was mijn 4e cake in anderhalve week dus was het inmiddels een beetje zat.
Hier had ik er trouwens slagroom tussen gedaan, maar daar later abrikozenjam aan toegevoegd.

Wat een heerlijk recept! De ingrediënten heb je al in huis, je hebt alleen even 10 minuutjes nodig! Verder staan er op ohmyfoodness.nl nog meer leuke recepten.
Zo maakte ik ook nog een mokkataartje met biscuitjes, boter, suiker en koffie.
Mokkataartje

1 opmerking: