dinsdag 23 november 2010

Maak het zelf: Toblerone

Op de vraag Waar mag je mij 's nachts wakker voor maken? is het antwoord Toblerone. Ik ben dus helemaal verslaafd aan deze Zwitserse chocola. De combinatie van chocola, honing en amandelen is goddelijk, helemaal als het de chocoreep de vorm heeft van de berg De Matterhorn waar ik geweest ben.
Twee jaar terug ben ik gaan experimenteren met bonbons maken. Mijn lekkerste creatie tot nu toe is de 'onechte toblerone'. Ik wou dit geheime recept graag met jullie delen.

Benodigdheden: kookchocolade (dat is lekker goedkoop), honing, melk, amandelen, een magnetron (of als je het au bain marie wil doen een gasfornuis), een bakje een mes een lepel.
Werkwijze: Smelt de chocolade in de magnetron (of au bain marie), doe er een beetje melk bij zodat het niet verbrand, blijf kijken (voor als het mis gaat). Als de massa zacht is doe je er honing bij, als je 100gram chocola hebt doe er dan 1 eetlepel bij (kan meer of minder, puur wat jij lekker vind). Roer de massa. Snijd de amandelen in kleine stukjes. (doe ze in een zakje, pak een hamer en je hebt ze klein, of pak gewoon zo'n mega hakmes). Roer alles door elkaar. Doe de chocolade in kleine cupjes (te koop bij o.a Xenos). Als de chocola al hard is geworden smelt je het nogmaals. Doe als topje op de Matterhoornberg een hele amandel erop, en klaar is [je naam].  Laat ze eerst afkoelen, en doe ze daarna nog eventueel in de koelkast.
Succes gegarandeerd!

2 opmerkingen: