maandag 17 september 2012

Mijn 'almost' everyday kwasten

Als er een nieuw spreekwoord zou moeten komen zou het wel 'Kwasten maken de make-up' zijn. Goede kwasten zijn net zo belangrijk als de make-up zelf, sterker nog, alleen met goede kwasten wordt je make-up mooi en natuurlijk.Vandaag geef ik een korte review per kwast die ik veel gebruik.
Allereerst mijn stipling brush van Kiko, ookwel duofibrebrush genoemd, omdat deze twee soorten haar heeft. De zwarte haren zijn kort en stevig en de witte haren zijn zacht en met weinig. Dit zorgt ervoor dat mijn foundation -daarvoor gebruik ik hem- egaal en natuurlijk er uit komt te zien. Eveneens zorgt het ervoor dat de foundation niet te dik en dekkend is om een plamuurlaag te voorkomen. Je kan hem ook gebruiken om poeder, zoals bronzer en blush, natuurlijk en licht aan te brengen. Deze kwast gebruik ik elke dag en is absoluut een favoriet. Hij kostte rond 12 euro en is helaas niet te koop in Nederland.
Deze Kabuki van Sephora gebruik ik net zo vaak als mijn stipling brush, omdat ik mijn foundation altijd afpoeder. Deze kwast is niet heel erg groot en ontzettend zacht. Deze kostte ongeveer 13 euro.

Voor een uitgebreidere review klik hier.
Dan komen we bij de budgetkwasten, hoewel 13 euro ook zeker niet duur is voor die kwaliteit. Enfin, het linkerkwastje op bovenstaande foto is het consealerkwastje van de Hema. Deze gebruik ik ook elke dag voor jawel - mijn consealer-. Deze werkt erg fijn om creamy consealer aan te brengen, maar creamy oogschaduw en lippenstift gaat ook prima met dit kwastje. Daarbij kun je hem ook gebruiken om nagellak te verwijderen bij de nagelriemen door hem eerst even in de nagellakremover te dopen, maar gebruik hem dan niet meer voor je gezicht. Een echte multitasker dus.
Dan zijn we nu bij de kwasten die ik alleen gebruik als ik speciaals wil doen met mijn make-up. Rechts op de foto bevindt zich een angled eyelinerkwastje, ook van Hema. Deze gebruik ik om een lijntje boven mijn oog te maken met oogschaduw. Soms gebruik ik hem ook om mijn wenkbrauwen bij te tekenen.
Beide kwastje kosten rond de 2 euro bij Hema en zijn zeker aanraders!

Het bovenste kwastje is de Smokey eyebrush van Essence die €1,29 kost, een waar koopje, zeker als je weet hoe fijn ie wel niet is. Deze is perfect om oogschaduw aan te brengen in de arcadeboog. Hij maakt geen harde lijnen en je kunt er ook nog eens mee blenden, zeker als je de oogschaduw opbouwt. Je kunt er ook goed een lijntje onder je oog mee blenden of smudgen.
Het onderste kwastje is de blendingsbrush van Hema. Zonder deze zou al mijn oogschaduwlooks mislukt zijn, omdat deze kwast gewoon perfect blend. Of te wel, hij maakt alle lijnen zacht en zorgt dat de oogschaduw overloopt. Een absolute must! En nee, je hoeft dus niet helemaal naar MAC of Sephora om 20 euro neer te tellen voor een blendingsbrush, want Hema verkoopt ze voor rond de 2 euro!
Dan nog twee platte oogschaduwkwasten. De bovenste van Hema en de onderste van Essence, beide budget dus. Die van die Hema is wat zachter en maakt de lijnen minder hard dan die van Essence. Die van Hema is wat boller en voller dan die vrolijke blauwe van Essence. Let wel op met als je de kwasten van Essence gaat wassen, ze geven namelijk enorm af, dus leg ze niet nat op een witte handdoek! Die van Essence kost €1,29 en die van de Hema rond de 2 euro.
Dan komen we bij de kwasten die echt ubergoedkoop en beide in een kwastensetje zaten van Trekpleister. Ze zijn beide niet van hele goede kwaliteit, het is meer dat ik ze gebruik door gebrek aan betere. De haren van de angled blushbrush zijn vrij hard, maar nadat ik deze had gewassen met shampoo is ie een stuk zachter geworden. De blushkwast gebruik ik voor blush, highlighter en om mee te shapen.

Dit waren mijn kwasten die (bijna) dagelijks gebruik. Alle zijn aanraders, behalve de onderste twee.

2 opmerkingen:

  1. De stippling brush gebruik ik ook dagelijks.
    Liefs, xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijken me allemaal hele fijne kwasten, de stipling brush lijkt me erg fijn werken! Leuk artikel :)

    BeantwoordenVerwijderen