donderdag 11 augustus 2011

DIY- chocolade masker

 Een tijdje geleden maakte ik een chocolademasker. Het bleek erg eenvoudig te maken. Ook zou het de poriën verkleinen. Klinkt goed... 
Maken:
Wat heb je nodig: melk, cacao, een bakje, een lepeltje.
Hoe maak je het: 2 eetlepels cacao en ongeveer een halve tot 1 eetlepel melk. Doe dit op gevoel. Je masker moet geen chocolademelk worden, maar ook niet zo hard dat het niet smeert. 

Breng het aan op een schone droge huid. Laat het ongeveer 10 tot 20 minuutjes zitten en haal het er dan af met lauw water. Let wel op dat je een donker washandje gebruikt en een donkere handdoek, want mijn moeder kon mijn roze washandje weggooien omdat ie bruin was geworden en het er niet meer uit wou...
Nadat ik het er afgehaald had,was m'n huid ook ietsjes bruiner maar wel natuurlijk. Als je het daarna nog even goed afhaalt met een flinke plens water is het wel weer weg.
 
Natuurlijk kun je dit masker eten, maar echt lekker is het niet. Voeg er wat poedersuiker aan toe en smullen maar. Met een beetje kristalsuiker wordt het een peeling. 

Het is weer eens wat anders, zo'n chocolademasker, makkelijk te maken, maar wet een beetje geknoei.


Liefs, 
Evelien

2 opmerkingen: