woensdag 12 februari 2014

DIY glitternagellak maken

Soms kan ik helemaal wegzwijmelen als ik het nagellakassortement van OPI zie. De mooiste kleurtjes, effecten, shimmers en glittertjes! Helaas kan ik, als arme student, de geliefde potjes nagellak niet aanschaffen voor die prijs. Dat moet goedkoper kunnen, en hoe! Voor nog geen euro heb je je eigen bijzondere glitternagellak à la OPI.
Heb ik al gezegd dat het heel makkelijk is? Het enige wat je nog hebt is een potje met glittertjes (hoeft niet per se voor nagels bedoeld te zijn), een doorzichtige nagellak, een zwarte oogschaduw en een trechtertje. Dat laatste zat bij een caviar nails setje, maar je kunt ook eenvoudig een trechtertje rollen van een stukje papier of plastic. Dit alles kan dus lekker budget, ik bedoel, de Action-nagellak kostte maar €0,49!
Ik vind zelf de combo van gouden glitterjes en zwarte erg mooi. Je schraapt (met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel of iets dergelijks) wat zwarte oogschaduw los tot poeder. Dit doe je vervolgens in je transparante nagellak door het in het trechtertje te gooien dat je in het het potje hebt gedaan. Het trechtertje haal je er weer uit, dop erop, en even schudden. Test dan of je de nagellak zwart genoeg vind en voeg naar eigen smaak en inzicht nog wat oogschaduw toe. Voeg vervolgens wat glitters toe op de zelfde manier. Test hem daarna op een van je nagels. Dekt het zwart niet goed genoeg en vind je het zonde om nog meer oogschaduw toe te voegen? Lak dan eerst je nagels zwart met een andere zwarte nagellak en gebruik je zelfgemaakte nagellak als topcoat.
Is ie niet prachtig? Lekker feestelijk en chique!
Je kunt natuurlijk eindeloze combinaties maken, ook zonder oogschaduw, louter glittertjes.
Kijk, hier heb ik nog niet geschud.
En hier wel! Je kunt je nagellak gewoon net zolang bewaren als gewone nagellak, wel moet je eerst schudden voor gebruik omdat de glittertjes zullen zinken naar de bodum van het potje.


Tip:
Heb je moeite met het verwijderen van glitternagellak? Soak een wattenschijfje in de nagellakremover en wikkel deze om je vinger. Eventueel kun je aluminiumfolie erom heen doen zodat het beter blijft zitten. Laat dit 10 minuutjes intrekken. Nu kun je met een veeg de nagellak met glitters en al eraf krijgen. Super handig!

4 opmerkingen:

  1. Leuke DIY!
    Nooit gedacht dat je gewoon zelf glitternagellak kan maken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke DIY :) Ook ontzettend leuk om te doen een keer met vriendinnen op een meidenavondje.

    BeantwoordenVerwijderen